Projektledning

Festivaler och evenemang

Festivaler och evenemang är en speciell sorts projekt. Det är en absolut deadline – det är svårt att skjuta på en datumsatt festival. Det är många intressenter och många saker som ska stämma för att det ska bli bra. Det är också väldigt roliga projekt.

Kontakta oss
[dmpro_breadcrumbs bc_home_icon=”on” bc_home_color=”#595959″ bc_schema=”off” _builder_version=”4.16″ _module_preset=”default” items_text_color=”#595959″ global_colors_info=”{}” _i=”0″ _address=”1.0.0.0″ theme_builder_area=”post_content” /]

Projektledning av festivaler och evenemang

När du ska arrangera något, vare sig det är ett mindre möte, konferens eller en stor festival så kräver det att allt fungerar. Alla detaljer behöver falla på sin plats. Allt ifrån inbjudningar till genomförande. Tidplaner och budget måste hållas och hållas koll på. Deltagarna och /eller föreläsare och artister måste känna sig nöjda.

Det behövs en ansvarig projektledare

Oavsett storleken på evenemanget så behövs en ansvarig projektledare som tar ett helhetsgrepp. Vi vågar sticka ut hakan och påstå detta eftersom vi sett en hel del ”havererade” evenemang. Vår grunduppfattning om projektledarrollen är att det gäller att bringa ordning och reda, skapa enkla strukturer, ha realistiska tidplaner och tydliga målbilder.

Enkla men kraftfulla verktyg

Vi arbetar med enkla men kraftfulla verktyg. Vi jobbar med checklistor och visuella tid- och aktivitetsplaner, gärna med bilder och ett bildspråk. Vi tror på regelbundna, korta och effektiva avstämningar.

Vi tror att om man trivs och om det är kul att arbeta gör man ett bättre jobb. Ett evenemang där arrangörerna trivs speglar av sig på besökare och deltagare. Vi arbetar därför lite extra med att skapa bra stämning i projekt-, och arbetsgrupper.

Vad vi kan hjälpa till med:

Projektledning

Projektledning av helhet eller delar av ditt evenemang. Vare sig det rör sig om en konferens eller en stor festival.

z

Festivalproducent

Vi går in som festivalproducent och hjälper er genomföra er festival. Allt från upplägg, program och innehåll, volontärer, personal, genomförande och avveckling. Från start till mål. 

Rådgivning

Vi fungerar som rådgivare, innan – ”hur gör jag?” eller efter – ”hur blev det såhär?”. Vi finns med våra erfarenheter i en stöttande roll för dig som ansvarig genom hela resan.

Kommunikation och marknadsföring

Vi hjälper dig med kommunikation och marknadsföring inom, kring och under ditt evenemang.

Idé och verksamhetsutveckling

Dags att ta nästa steg? Eller vill du ha någon erfaren att bolla med innan du startar till evenemang? Vi finns här för dig och hjälper dig utveckla dina tankar och idéer. Om du vill kan vi kombinera detta med en projektledning inom festival och event.

 

Några exempel på genomförda uppdrag

  • EuroPride 2018 Stockholm Göteborg
  • Festivalchef, Stockholm Pride
  • Nätverksträffar och medlemsmöten, Nätverket för Telekomanvändare
  • Delegationsvärd Eurovision 
  • QX Pride Tour
  • Verksamhetschef Pride Park, Stockholm Pride
  • Programverksamhet Stockholm Pride
  • Medlemskonferenser, Avaya Användarförening
  • Organisationsöversyn H22, Helsingborgs stad