Ingen tvekan kring fördelar med digitala möten

Covid-19 startade en omställning till distansarbete och utnyttjande av videomöten och samarbetsverktyg som aldrig förr. Något som för bara ett år sedan inte skulle vara möjligt. För just videomöten har jag hört så mycket klagomål och motsträvighet genom åren, att det inte skulle fungera, att bilden inte blir tydlig eller för man syns på bild och att det känns obekvämt.

Sen att man alltid syns när man är fysiskt närvarande, ingen skulle komma på idén att ha en pappåse på huvudet i ett sammanträdesrum, är oväsentligt i den argumentationen. Jag har varit med så länge att jag skulle kunna skriva hundratals argument.

Tekniken fanns

Att det gick så fort att ställa om för de flesta verksamheter beror ju på att tekniken många gånger redan fanns hos de flesta företag, fast den inte utnyttjades.

Det krävdes en pandemi för att beteendet skulle ändras. En tvingande händelse som visade att allt går om man bara vill.

Men – vad finns det mer som vi har som vi inte utnyttjar? Vad är inköpt och implementerat som vi inte brukar? Vad kommer vi använda framöver?

Kom med i samtalet 1 oktober

Nätverket för Telekomanvändare – NTK där jag är generalsekreterare har ett intressant nätverksmöte den 1 oktober med just det temat. Jukka Ristijärvi på Telemanagement och Bertil Nordlund på Knowit (och tillika ordförande) kommer samtala kring detta. Kom med i samtalet du med!

Mer information och om hur du anmäler finns på NTKs hemsida.

Men skynda dig – sista anmälningsdag är den 29 september!